Klubbens historie

Den korte version

Klubben startede oprindeligt som kortklub sidst i 90'erne efter Dennis og Chris havde udtænkt et genialt pointsystem til whist.

Få år senere introducerede Søren brætspil for klubben. Heidi og Chris opfandt et pointsystem, som kunne rumme alle former for spil. Klubben fik sit nuværende navn og en tilhørende hjemmeside. Klubben bestod dengang af 10 medlemmer som i dag udgør grundlaget for spilleklubben.

Strukturen i klubben kom på en prøve i 2009, hvor de 10 medlemmer ikke kunne finde til enighed og klubben derfor kort efter gik i opløsning.

Klubben blev genoplivet nogle år senere i sin nuværende form. Samtidig fik klubben en ny hjemmeside og en mere enkel og rummelig struktur.

Den lange version

I 1999 startede klubben som regulær kortklub. Vi blev hurtigt enige om, at "det almindelige pointsystem" til whist var mangelfuldt og ikke gav nogen gulerod for at melde sine kort ud. Eller for at melde i det hele taget.

En smule inspireret af bridge, gik Dennis og Chris i gang med at diskutere og fremstille et forbedret pointsystem, hvor man bl.a. bliver belønnet for at melde sine kort ud. Derudover har vi lavet en anderledes pointfordeling, så man som melder får 60% og som makker 40% af det endelige beløb.

I 2003 lavede Chris et program, hvor der, ud over resultater, også blev registreret hvem der var melder og makker. Det gav mulighed for en masse statistik og vi nåede frem til slutningen af 2005 at registrere ca. 8.000 spil (hænder).

I 2005 introducerede Søren brætspil for klubben. Det startede med Puerto Rico og Carcasonne og hurtig begyndte vi at bruge ordet spilleklub fremfor kortklub.

I 2006 begynder vi at snakke om, hvordan vi kan registrere point fra "andre spil" og diskuterer mange løsninger. Vi søger efter et fælles system, som på en simpel måde kan gælde for alle spil (undtagen whist), uanset om det er kortspil, brætspil, få eller mange deltagere, svære og lette spil osv.

Drømmen var allerede dengang at få resultaterne online. Vi snakkede både om en database til resultater og statistik og om et sted, hvor vi kunne spille whist mod hinanden online, som man kender det fra bl.a. TV2's hjemmeside. Naturligvis med vores egne regler og forbedrede pointsystem.

I 2007 fik klubben sit nuværende navn, da Dennis og Chris inviterede til stiftende generalforsamling. Klubben bestod dengang af 10 faste medlemmer (Heidi, Rene, Jane, Dennis, Johanne, Søren, Henriette, Frederik, Sverre og Chris).

I 2009 kom strukturen i klubben på en prøve. Klubbens daværende 10 medlemmer kunne ikke finde enighed om, hvorledes klubben fortsat skulle udvikle sig i forhold til flere medlemmer. Klubben gik derfor i opløsning.

I 2012 gik de første overvejelser om en genoplivning af klubben i gang. Heidi, René og Chris brugte det følgende år på at diskutere pointsystem og håndtering af flere medlemmer. Samtidig blev et nyt design til hjemmesiden prøvet af.

I 2013 gik den nye hjemmeside i luften i en forsimplet udgave. Dvs hvor kun de primære funktioner fungerede, så som indtastning af resultater, visning af pointstilling for aktuelle år samt præsentation af de 10 seneste spil.